Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Ezek az úgynevezett stencilek egyszerűen mondva: sablonok. A kivágott lapon lévő részek lefújásával kapunk képet. Legtöbbször a minta egy árnyék szokott lenni (pl.: ember, állat, tárgyak stb.) A komolyabb stencilek készítéséhez több szín, és minta kell:

- az alaphoz

- az árnyékoláshoz/részletekhez

-(és aki akar) a körvonalhoz/háttérhez

A készítés:

1.lépés: keresünk egy mintát (pl.: egy árnyék) (bármilyen)

2. lépés: a mintát papírra, vagy kartonra rárajzoljuk (szabadkézzel, indigóval, vagy kopírozással).

3. lépés: kivágjuk BELÜLRŐL a mintát, majd fújhatjuk is (először csak legális helyeken gyakoroljátok! Én például a garázsfalamat fújtam le).

A bonyolultabb minták elkészítéséhez több szín kell

I.lépés: készítsetek egy rajzot arról, milyet szeretnétek

II. lépés: vágjátok ki a körvonalat

III. lépés: vágjátok ki a részleteket (tehát tegyük fel, hogy pl.: egy rókát festünk. Kivágtuk a körvonalat. Az lesz, mondjuk sárga. De a rajzon még van 2 féle színű árnyékolás. Ezeket az árnyékolásokat „foltokként” kivágjuk (minden különböző színű foltot egyenként!))

IV. lépés: ha készen vannak a kivágások, akkor kezdjük a festést! (Először befestjük az alapot sárgával, majd jöhetnek az árnyékolások: az egyik árnyék színe pl.: narancs, a másik meg fekete legyen. Az alapra ráhelyezzük az egyik árnyékolást, és lefújjuk. Ha ez kész, akkor jöhet a másik. Ezt is ugyanazzal az eljárással csináljuk, és ha mindent matematikai pontossággal készítettünk, akkor egy "élethű festményt" kapunk végeredményként. A videón részletesen bemutatják.