Filc készítése házilag

A filc az a kelléke a graffitisnek, amivel tag-elni ("tegelni") szokott. A nagyobb városokban is láthatunk ilyeneket pl.: aluljárókban, táblákon, oszlopokon és hasonló helyeken, ilyen helyeken azonban általában nem legális tag-elni.

Térjünk a tárgyra: ha nem akarunk kisebb vagyonokat költeni a beszerzéséhez, érdemes otthon összeütni egyet. Kellékek: egy üres papírragasztó tubusa, fémgolyó, festék, desztillált víz, és mosogatószivacs. Csak annyit kell tennünk, hogy valami közepesen nehéz súlyú tárgyat, (ami szabadon mozog) rakunk a tubusba (ez azért kell, hogy ne száradjon bele a festék). Majd utána kb. félig megtöltjük a tárgyat festékkel, utána a desztillált vizet kb. a 3/4 részéig töltjük, majd a szivacsból vágjunk le egy kis darabot (annyit, hogy ne akadjon el benne a festék, de ne is folyjon rá a kezünkre).

KoN2009. nov.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Totti

falra akkor tudok alkoholos filccel írni?

Kennykee

És ebbe milyen festéket tegyek?
Sima falfesték is jó, vagy valami egyéb festék?

KoN

A trükkben leírtam: mosogatószivacsot.

f.szkalap

mien szivacsot használjak??

KoN

Akkor rossz lesz a festék minősége. De néhány festékbe már alapból, a gyárban beletöltik a desztillált vizet.

qweasd

egyébként mi van ha nem desztillált hanem csapvizet teszek bele:D?

KoN

A rendes filctoll, meg a tegeléshez gyártott filc két külön dolog. De kérdésedre a válasz: attól függ milyen filc. Én alkoholos filccel szoktam néha tegelni. Tehát ha te azzal a színes filccel mész falat festeni, amivel a kisgyerekek rajzolnak, legfeljebb csak jól kiröhögnek...

vkbmx

Amúgy ehhez nem jó rendes filctoll? (nem graffitire való)