Filc készítése házilag

A filc az a kelléke a graffitisnek, amivel tag-elni ("tegelni") szokott. A nagyobb városokban is láthatunk ilyeneket pl.: aluljárókban, táblákon, oszlopokon és hasonló helyeken, ilyen helyeken azonban általában nem legális tag-elni.

Térjünk a tárgyra: ha nem akarunk kisebb vagyonokat költeni a beszerzéséhez, érdemes otthon összeütni egyet. Kellékek: egy üres papírragasztó tubusa, fémgolyó, festék, desztillált víz, és mosogatószivacs. Csak annyit kell tennünk, hogy valami közepesen nehéz súlyú tárgyat, (ami szabadon mozog) rakunk a tubusba (ez azért kell, hogy ne száradjon bele a festék). Majd utána kb. félig megtöltjük a tárgyat festékkel, utána a desztillált vizet kb. a 3/4 részéig töltjük, majd a szivacsból vágjunk le egy kis darabot (annyit, hogy ne akadjon el benne a festék, de ne is folyjon rá a kezünkre).

KoN2009. nov.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

petyaassd

deszka99: szerintem az filc, lehet venni, de ne kérdezd, hogy hol, járj utána.
Egyébként ez nem igazán stimmel, ez nem filc, hanem ún. mop, és közel sem érhető el vele az, amit egy boltban vásárolt filccel lehet művelni. 
Persze ez is egy jó megoldás, én is csináltam régebben (mostanság eléggé inaktív vagyok, azért nem foglalkozom vele).

sirsamy

2012.március Győr Graffiti verseny!Pénzdíjas!
Jelentkezés,részletek info@borbara.hu

deszka99

a wholetrain ben tino mit rak bele a végére mert nem szivacs az biztos de akkor mi mert ott fürészel valamit

orkney

Igy is jo : ragaszto ( üresen ) bele egy 3 cms szög ( keverönek ) töltőtoll tinta félig, sima víz hozzá ,rá gézt meg 1 cm vastagon mosogatoszivacs  szélét szikszallaggal leragasztani a szivacst ( hogy ne csusszon be ) ?? Lécci hamar választ 

tmartin11

valaki segít mindegy milyen tintát teszek a f
ilcbe

Nemgebe

Hát elrontottam az email címemet :-)
imre.istvanne@chello.hu , erre várok üzenetet, vagy ha telefonszámot küldesz, visszahívlak üdv,. Nagyi

Nemgebe

Szia mindenkinek, én csak egy nagyi vagyok, öregecske, de haladó szellmű. Nagyon szeretném meglepni az unokámat egy graffitivel, a szobája falára. Budapesten lakunk a XIII. kerületben. Kérem jelentkezzen valaki, aki "legálisan" alkotna egyet :-) vannak flakonos szórós festékeink dekorációs célra itthon, ha nem az kell megvenném, és nem tudom, kell-e hogy legyen alap, akkor tapétát teszek a falra, kb 150x200 cm van szabadon. Beszéljünk :-)

Üzenj ime.istvanne@chello.hu -ra , ha adsz telefont, visszahívlak, köszönöm Nagyi

Doos

Én nem mosogató szivacsot ajánlanék mert az akár milyen nagy hogyha megszívja magát festékkel akkor hamar kicsúszhat illetve becsúszhat a tubusba.(Tapasztalatból mondom )Én inkább táblatörlő szivacsot ajánlok mert az se ki se be nem tud csúszni!:D

dataone

Doos
a kérdésedre hogy: "hogy csinálta" a válasz az hogy jó gyorsan. :D
sajnon követhetetlen mert egyik pillanatban kiszedi a deóból azt a szart a másik pillanatban meg a nagyorrú skiccel szóval jó kérdés :D xd

Ravn3

Én sima alkoholos filccel firkáltam össze egy kis területet még tavaly, de most törültem le nemrég nitrohígítóval. Lehet azért maradt rajta mert fémfelület volt?